Striženje dolgih las

Pri dolgem lasu so običajno problem razcepljene in poškodovane konice. Želja dolgolasih strank je striči čim manj, da se ohrani dolžina.

Pred striženjem je pomembno ugotoviti koliko so lasje poškodovani in te ostriči. Ko so poškodovani lasje odstriženi, so lasje videti lepi in bolj polni, lažje jih je odlikovati in negovati.

Pri dolgem lasu je zelo pomembna pravilna nega in uporaba ustreznih produktov za lase predvsem za špice.

Striženje kratkih las

Striženje kratkih las je bolj zahtevno, ker se tukaj mora upoštevati oblika glave, rast las, posebnosti in želje strank. Frizer mora imeti vizijo o končni frizuri. Poleg tega mora stranki povedati in svetovati, kako si frizuro lahko oblikuje in uredi sama.

Pravilno in dobro postrižen las bo zagotovilo lepo frizuro za nekaj tednov ne samo, ko stranka zapusti frizerski salon.

Moško striženje

Moško striženje se precej razlikuje od ženskega. Moška frizura mora biti več namenska, omogočiti mora enostavno oblikovanje in nošenje brez pretiranega dela in pretirane uporabe produktov.

Otroško striženje

Otroška koža je približno petkrat tanjša od kože starejše osebe. Zato je potrebna maksimalna previdnost in nežnost tudi pri negi in striženju otroških las. Šampon naj bo blag, brez dodanih konzervansov in parfumov. Na glavo se nanaša v zmernih količinah, pogostost šamponiranja naj bo na sedem do deset dni.

Striženje špičk pri daljšem otroškem lasu je priporočljivo na približno tri mesece, striženje krajših frizurc pa na dva meseca oziroma, ko začnejo lasje nagajati in siliti na oči.

Barvanje las

Tehnike barvanja las so različne odvisno od stanja lasu in končnega efekta, ki ga želimo na lasu. Res je, da se stranka odloči za odtenek barve, a se zaradi stanja, strukture lasu in zunanjih vplivov končni rezultati lahko razlikujejo od barve na barvni karti. Zato je zelo pomembno poznati in razumeti barve in reakcijo, ki steče pri procesu barvanja.

Barvanje s prameni je zanimiva tehnika pri kateri uporabljamo enega ali več odtenkov, rezultat pa je čudovito prelivanje barv. Uporablja se lahko na krajših, srednjih ali dolgih laseh.